Bač: Evropski dan sporta danas na tvrđavi

Evropski dan sporta održaće se danas, 26. septembra u 14 časova na Bačkoj tvrđavi, kao deo većeg projekta "Evropska nedelja sporta".
Bač: Evropski dan sporta danas na tvrđavi
Foto: Pixabay
Realizacija projekta počela je 24. septembra, a sve do 30. septembra biće organizovani različiti sportski sadržaji namenjeni deci i odraslima. Savez za školski sport Srbije održaće manifestacije namenjene isključivo školskoj populaciji od prvog do četvrtog razreda u čemu će najviše učešća uzeti polaznici projekta "Sport u škole" iz Novog Sada i Bača. Očekuje se oko 500 učenika i učenica na manifestaciji.
 
Svaki sportski dan predstavlja posebnu manifestaciju koja se sastoji iz dve celine: kulturno-istorijska i sportska radionica (igre za decu, takmičenje za nastavnike). 
 
Savez za školski sport Novog Sada je tehnički realizator programa. Organizator je Savez za školski sport Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a pod pokroviteljstvom Kancelarije Evropske unije u Srbiji. 
  • Zivan

    26.09.2018 10:27
    Mislim da bi na tvrđavama i u okruženju bilo primereno afirmisati stare ili lokalne sportove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.