Bačka Topola: Prazan sajam zapošljavanja, za 600 radnih mesta predato samo 250 biografija

Više od 40 poslodavaca na Sajmu zapošljavanja u Bačkoj Topoli ponudilo je oko 600 radnih mesta, ali je predato svega 250 biografija zainteresovanih da dobiju posao.
Bačka Topola: Prazan sajam zapošljavanja, za 600 radnih mesta predato samo 250 biografija
Foto: 021.rs
Kako piše Blic, u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da zainteresovani mogu i dalje da predaju prijavu.
 
U ponudi su poslovi za radnike u oblasti mašinstva i obrade metala, topioničari, livci, oštrači, bravari, zavarivači, metalostrugari, mašinski tehničari, tehničari na održavanju mašina, tehničari kvaliteta, inženjeri mašinstva, operateri na CNC mašinama i tehnički crtači. 
 
Potrebni su i radnici u proizvodnji plastike, guma, korpica za trgovine, mesari, trgovci, agenti osiguranja, ekonomisti. Mali broj radnika u odnosu na ponuđena radna mesta u Bačkoj Topoli se ponavlja treću godinu zaredom. Razlog je to što je veliki broj Bačana otišao da radi u neku od zemalja Evropske unije.
 
U opštini Bačka Topola ima 1.881 nezaposlenih, što je smanjenje za 11,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine. U prvih osam meseci ove godine zaposleno je 654 osoba sa evidencije NSZ, zaključuje Blic.
  • Marko

    09.10.2018 10:23
    @Igor
    Jeste Igore, 250 ljudi nema trazeni profil... Nebojsa je tacno objasnio slucaj i nema tu sta da se doda...
  • Ma

    09.10.2018 10:10
    dajte
    Kakva Nacionalna služba za zapošljavanje, koja ponudi da radite kao pekar, moler a vi završili fakultet. Koga oni zezaju. Treba je ukinuti i kraj priče.
  • Zoro

    09.10.2018 09:35
    ...
    ... Da su neka dobra radna mesta, vec bi ih davno zauzeo SNS "kadar".

    Bolje je dzabe lezati, nego dzabe raditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.