Pančevo: Zbog ujeda pasa prošle godine iz budžeta isplaćeno 5,8 miliona dinara

Prema izveštaju o radu gradskog pravobranilaštva za 2017. godinu, u Pančevu je povećan broj tužbi građana protiv JKP “Higijena” i Grada za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica.

Portal 013info navodi da je tokom 2017. godine bilo 170 parnica po tužbama građana zbog ujeda pasa lutalica. U istom periodu iz budžeta grada je po sudskim presudama zbog ujeda isplaćeno 3.149.800 dinara.

Dodatnih 216 zahteva za naknadu štete po istom osnovu građani koji nisu želeli da se tuže podneli su gradskoj Komisiji za utvrđivanje osnovanosti i visine naknade štete zbog ujeda napuštenih pasa. U 97 predmeta Komisija je zaključila poravnanje pa je iz budžeta isplaćeno ukupno 2.649.000 dinara.

  • Zdrav razum

    14.01.2023 08:41
    Pravimo se "mrtvi"
    Sa kojom logikom godisnje se plati oko 50000evra kao obestecenje ? Za taj novac je moguce izgraditi azil i skloniti pse sa ulice. Kada prijavite Zoohogijeni pse koji u coporima(i po 12)setaju ulicom u kojoj se nalazi jedna osnovna i tri srednje skole,samo kazu da nemaju kapacitete,prebacuju na opstinu i tako u krug.Pasa sve vise,odgovorni nista ne rade, dajte "leba i igara" i to je to.
  • Logi

    10.10.2018 00:18
    priča se
    Čuo sam da se tako snalaze ljudi, male im plate, još manje penzije. Kažu, srde psa da bi stradali i zaradili. Neki vele da i sami sebe od muke ujedu. Meni to zvuči neverovatno pa im odgovaram da ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.