Zrenjanin: Tribina o položaju žena u sportu 23. oktobra u Narodnom muzeju

Tribina o položaju žena u sportu, u okviru izložbe "Žensko lice sporta", održaće se u utorak, 23. oktobra, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.
Na tribini će se govoriti o postojanju diskriminacije u sportu, preprekama i poteškoćama na putu do uspeha, pogledu javnosti na uspeh sportistkinja, količini sredstava koja se izdvajaju za ženski sport, predstavljanje žena u medijima, zastupljenosti žena u upravljačkom delu sporta i sličim temama.
 
Na tribini će govoriti Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje, recenzent izložbe Višnja Đorđić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu Milenko Vuković, profesor odbojke i dugogodišnji trener odbojke, Sima Salapura, pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport u gradu, Snežana Vujanović, psiholog u pokrajinskom Zavodu za sport, Radmila Petrin, sportski lekar, Biljana Mandić, sportski novinar i Ružica Karajović Ibročić, članica Komisije "Žene i sport" pri Olimpijskom komitetu. Moderator na tribini biće Stojanka Lekić, koautor izložbe i pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica.
 
Početak tribine zakazan je za 17 časova.
 
Izložba "Žensko lice sporta" otvorena je 1. oktobra u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin i trajaće do 10. novembra. Postavka predstavlja više od jednog i po veka sportskih rezultata Zrenjaninki i obuhvata 35 panoa na kojima su predstavljene najbolje sportistkinje grada i njihovi rezultati, kao i sportske medalje, pehari, dresovi i ostali sportski rekviziti. Ova izložba je prva u Srbiji koja obrađuje ženske sportske uspehe i rezultate u jednoj sredini, a njeni autori su Siniša Onjin, kustos-istoričar i Stojanka Lekić.
  • Futog

    18.10.2018 19:09
    Ha ha
    Sto nisu Seselja pozvali?
  • Лука Лабан

    18.10.2018 09:41
    Као бившег професионалног спортисту јако ме занима шта ће рећи на трибини. Будите љубазни и пренесите нам дешавање. Хвала.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.