FOTO: Englez godinu dana živeo kao koza

Englez Tomas Tvejts (35) odlučio je da napusti London i postane koza u Švajcarskoj.

Ova rečenica zbuči kao šala, ali zapravo to nije.

Skoro godinu dana ovaj čovek se bavio pravljenjem posebnih proteza za noge, kako bi mogao da luta proplancima Alpa udobno na sve četiri. "Dosta sam patio kao koza, stalno sam padao i morao sam da jedem travu. Nekad sam se plašio da me koze ne napadnu, nisu uvek imale prijateljski stav, a imaju i dosta opasne rogove", rekao je Tomas.

Tvejts navodi kako mu je najbolji trenutak bio kad je jedna koza želela da se "druži" sa njim i zatim ga svuda pratila, piše "Daily Mail". "Mazila me je svojim nosem i na kraju su me primile u stado", rekao je Tvejts.

On ističe kako su ga svi nazivali ludim zbog ove njegove odluke, ali da je njemu bio potreban predah od dotadašnjeg života. "Jednom dok sam šetao svog psa, primetio sam kako je on neizmerno srećan bez imalo briga i pomislio sam da i ja to želim. Bio sam pod stresom i bez posla i to me je inspirisalo na ovaj poduhvat", ističe Tomas.

Međutim, pošto Tomas baš i ne voli da jede meso, odlučio je da postane koza, koja pase travu i živi na prelepim švajcarskim livadama.

Tomas je prvo proučavao psihologiju koza na jednom univerzitetu, a zatim je pronašao stočara koji je bio spreman da ga ugosti i dopusti mu da bude sa njegovim kozama u selu Volfenšisen u Švajcarskoj. Tvejtsove protetičke noge napravljene su uz pomoć stručnjaka sa klinike u Mančesteru koja pomaže ljudima kojima su amputirane ruke ili noge.

"Kozji stomak" je napravljen kako bi Tomas mogao da sažvakanu travu ispljune u jedan otvor, da bi zavarao svoje "prijatelje" iz stada, a zatim iz drugog otvora popije nešto nalik milkšejku što mu je omogućavalo da preživi kao koza na Alpima.

"Naučio sam nešto jako bitno, čak i koze žive teškim i stresnim životom. Svaki dan im je težak i bore se da prežive. Mislim da su koze "bolji ljudi". One žive za trenutak i uče nas da treba da uživamo u svakom deliću našeg života", zaključio je Tomas.

Tomas je napisao i knjigu "Čovek koza: Kako sam uzeo odmor da bih se odmorio od toga što sam čovek", gde je opisao svoje planinske i kozje avanture.

Teme

koža
  • G

    31.05.2016 17:00
    @Orwell Vegan - preporučio bih vam da odgovorite na sopstveno pitanje, obzirom da upravo vi arogantno delite svoje mišljenje o drugima odnosno drugačijima od vas jer smatrate da je jedino vaš način ishrane ispravan. Mislim da niko, ili bezmalo niko, nije pokušavao vama da izvuče šargarepu iz usta i na silu vam u usta ugura pečenu šniclu jer smatra da morate da jedete hranu životinjskog porekla, niti da vas je iko opominjao kako mrzite biljke koje uništavate zarad svojih sebičnih potreba za hranom.
  • Drum

    31.05.2016 10:46
    Kako nam dobro ide i mi ćemo uskoro da pasemo travu, ali nećemo je pljuvati i piti milkšejk, jer će trava da nam bude jedina hrana...
  • ytt

    30.05.2016 23:35
    @Orwell Vegan

    "Neka mi neko od komentatora/mrzitelja zivotinja navede sta su uradili u zivotu pa da mogu tako arogantno da dele svoje misljenje o drugima i drugacijima."

    Progutao sam hranu koju sam zvakao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti