Policija naterala muslimanku na plaži da skine burkini

Policija u Nici napisala je prijavu jednoj muslimanki zbog nošenja burkinija i naterala je da ga skine.

Na objavljenim fotografijama jasno se vidi da policajci naređuju jednoj ženi da skine burkini na plaži, dok joj drugi policajac piše prekršajnu prijavu.

"Sedela sam na plaži sa svojom porodicom. Nosila sam običnu maramu i nisam imala nameru da plivam“, rekla je 34-godišnja Sijam, koju je policija ranije odstranila sa plaže.

Istakla je da je bila razočarana nakon što su prisutni počeli da aplaudiraju i da govore "idi kući", pošto joj je policija naredila da mora da se udalji sa plaže, prenosi Gardijan.

Poslednji grad koji je doneo odluku o zabrani odeće za plažu muslimanki - burkinija jeste Nica, što je posledica nedavnog terorističkog napada u tom gradu kada je vozač kamiona usmrtio više od 80 osoba.

Iako su određene nevladine organizacije podnele tužbu protiv gradova koji su zabranili burkinije, sve više gradova se odlučuje za tu meru, da bi sprečili eventualne sukobe između muslimana i nemuslimana u Francuskoj.
 

  • mrva

    25.08.2016 10:01
    @bobis

    Teško je shvatiti da dva lika koji se ljubakaju nikoga ne ugrožavaju, a da su ortodoksne muslimanke u burkama potencijalni nosioci dinamita ispod tih burki, obzirom da im je religija kojoj su predane, kao i njihovi mozgovi, ograničena, zadojena mržnjom i ispunjena neznanjem poput tvog komentara. Pomešao si babe i žabe ali teško da ćeš toga biti svestan čim si u stanju da napišeš takvu glupost.
  • Nikola

    25.08.2016 07:58
    Crni Burkini
    Nije u pitanju kupanje niti nista slicno. Zakonom je zabranjeno da bude skroz crni burkini i skroz umotana odavno u Francuskoj. Dolazilo je do saobracajnih nesreca jer tako pretrcavaju put muslimanke u skroz crnom i nisu uocljive. Vozio sam se Francuskom i zaista nocu kad prelaze preko puta tako skroz crne zamalo da drugar obori jednu.
  • bobis

    25.08.2016 01:24
    Ma idi begaj, smetaju im burkini , a ne smetaju im pederi na sve strane ?! Smeta im neko čiji je izbor da se ne skida, a dva lika što se drže za ručice i ljubakaju , to vam ne smeta ??? Kakav smo mi bolestan svet !!!! Sodoma i gomora !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.