Ovo su najprivlačniji evropski akcenti

Italijanski jezik izglasan za najatraktivniji evropski jezik, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja.

U istraživanju je anketirano 1.000 ljudi kojima je postavljeno pitanje koji akcenti su im najprivlačniji.

Na vrhu liste sa 25 odsto glasova našao se italijanski jezik, dok je francuski zauzeo drugo mesto sa 23 odsto glasova. Prate ih irski, španski i švedski.

Što se tiče glasanja sprovedenog u Ujedinjenom Kraljevstvu, britanski akcenat je zauzeo prvo mesto, irski drugo, a iza njega su i škotski, sloun i kokni akcenat.

  • Jovanka

    28.09.2016 13:51
    Zapadna Bosna
    U BiH, pogotovo u zapadnim opštinama, koje su žrtvovane u zločinačkom udruženom poduhvatu "Oluja", govorio se i govori najčistiji jezik s najlepšim akcentom. Dakle, Bosanski Petrovac, Drvar Grahovo... Glamoč ne baš, ali red je pomenutit taj grad.
    To i stranci kažu koji dođu posete te gradove, ne verujte ovim naručenim istraživanjima.
  • Miki

    26.09.2016 08:14
    Kod nas u firmu došla dva engleza na razgovor sa direktorom, dok su čekali pita me jedan dal je moj kolega pijan i pokazuje mi na kolegu koji je došao iz republike Šumske pre skoro 25 godina i em je 50 decibela bučniji od ostatka firme em govori ijekavicu kao i davne '92. Toliko ružan akcenat da prosto nije evropski.
  • -

    25.09.2016 21:20
    -
    a bosanski na samom dnu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.