Kandidat Merkelove za ministra "pao" zbog lajka na Fejsbuku

Stranka nemačke kancelarke Angele Merkel CDU povukla je kandidata za ministra nakon što je on navodno "lajkovao" Fejsbuk stranicu anti-imigracione stranke.

CDU je planirala da njihov član i državni tužilac Saša Ot bude imenovan za novog ministra pravde u vladi savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija.

Regionalni lider CDU Lorenc Kafijer je, međutim, danas objavio da je Ot zamenjen drugim kandidatom "zbog svojeg nepažljivog ponašanja na društvenim mrežama".

Dnevni list "Šveriner Folkscajtung" je objavio da je Ot "lajkovao" Fejsbuk stranu nacionalističke stranke "Alternativa za Nemačku", koja se protivi politici "otvorenih vrata" prema izbeglicama i oštro kritikuje kancelarku. 

  • ot

    25.10.2016 11:19
    Treba ga postaviti za premijera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.