Svi stanovnici jednog sela postali milioneri

U selu Serezales del Kondado u severozapadnoj španskoj provinciji Leon živi svega 80 ljudi. Niko od njih nije ni sanjao da će preko noći postati milioner, a upravo to im se dogodilo.
Svaki građanin ovog mesta dobiće oko dva miliona dolara. Tako je u testamentu odlučio njihov bivši komšija Antonino Fernandez, čovek koji je osmislio popularno pivo "Korona" i na njemu se obogatio.
 
Fernandez je umro u 99. godini, a od 32. godine živeo je u Meksiku. Tamo se doselio posle teškog detinjstva i mladosti, koje je u Serezalesu del Kondadu proživeo u velikom siromaštvu i neimaštini s još 12 braće i sestara.
 
Antoninova porodica je, kažu prijatelji, bila više gladna nego sita, a on je sa samo 14 godina morao da prekine školovanje jer njegovi roditelji nisu mogli to da finansiraju.
 
Fernandez je u Meksiku počeo da radi u firmi "Grupo Modelo", koja je bila u vlasništvu strica njegove supruge, a proizvodila je pivo. Upravo je Fernandez, nakon što je postao direktor, od njihovog brenda "Korona" stvorio svetsko ime.
 
"Nikad nismo imali novca. Snalazili smo se. Antonino nam je iz korena promenio živote. Ponosni smo i srećni što nije zaboravio rodni kraj. Danas su ljudi poput njega retkost. Neka mu je laka zemlja i večna slava', rekao je meštanin Maksimino Sančez.
 
Pokojnog Fernandeza zbog ljubavi prema domovini i humanitarnog rada cenio je i bivši španski kralj Huan Karlos. Od ostavštine takozvanog kralja piva zaselak Serezales del Kondado dobiće i novi kulturni centar te lokalnu neprofitnu fondaciju, koji će zaposliti oko 300 ljudi.
  • qwerty

    25.11.2016 23:34
    nažalost, ova vest nije baš tačna

    https://www.theguardian.com/world/2016/nov/25/spanish-villagers-cerezales-del-condado-corona-modelo-beer-baron-bonanza
  • darius

    25.11.2016 17:50
    ko voli pivo...
    ... voli i druge ljude!
  • dobrotvorka

    25.11.2016 13:32
    To je ČOVEK!
    Slava mu i laka zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.