Japanci pojednostavljuju toalete zbog stranaca

Udruženje japanskih proizvođača toaleta najavilo je da je usvojilo nove, pojednostavljene ilustracije za multifunkcionalne "supertoalete".
Tako će biti uvedeni standardizovani simboli kako bi stranci mogli da zapamte koje im sve funkcije stoje na raspolaganju.
 
Japanski proizvođači odlučili su se na ovakav potez jer je veliki broj stranaca imao problema sa korišćenjem toaleta u hotelima, restoranima ili turističkim atrakcijama.
 
Prema novim smernicama, japanski toaleti će koristiti osam simbola za osam osnovnih operacija: podizanje i spuštanje daske, podizanje i spuštanje poklopca, veliko ili malo puštanje vode, pranje zadnjice, pranje za žene, sušenje i prestanak rada.
 
Iz udruženja se nadaju da će novi simboli doprineti boljem razumevanju funkcija i lakšem snalaženju u korišćenju toaleta među strancima, od kojih je, prema poslednjem istraživanju, čak četvrtina rekla da ne zna da se snađe sa novim japanskim toaletima.

Teme

Japan
  • pametnjaković

    20.01.2017 13:53
    @bro
    Četka? A za šta? Kad ostaviš minuli rad, zar to ne ispari?
  • Marko

    20.01.2017 08:51
    o kad ce doci dan da odem u Ja
    vaspitan narod...
    lepo simboli tj uputstvo za koriscenje toaleta...
    kapiram da je sledeci korak nakon edukacije kazne...
    hari kiri
  • @Bro

    19.01.2017 10:41
    uf kad se setim samo kakvih sam se wc solja nagledao u detinjstvu kod drugova iz zgrade... kad covek navikne na poljski, pa mu je wc solja nesto potpuno strano, mozes misliti kakve poglede na svet i okolinu ima takva osoba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.