Postao zubar gledajući klipove sa Jutjuba

Za nekoga ko gleda sa strane, posao jednog stomatologa i nije tako komplikovan. To je bar pomislio jedan stanovnik Malezije, koji je na neverovatan način odlučio da se nauči veštinama stomatologije.

Naime, Mohamed Irvan Mohd Sudi iz malezijskog grada Kuantana odlučio je da preko video-klipova na Jutjubu i uz pomoć stomatoloških magazina, uđe u tajne ovog posla. Njegov cilj je bio otvaranje stomatološke klinike, gde je izvodio razne, čak i komplikovane procedure.

Umesto da studira stomatologiju šest godina kako bi postao licencirani stomatolog, Irvan je odlučio da potrebne veštine stekne na jedan drugačiji način - s video-klipova je naučio kako da vadi zub i kako se stavljaju proteze. Takođe, pročitao je skoro sve moguće stomatološke magazine, koji su mu navodno dosta pomogli.

Iako se ne zna do kog stadijuma je on nadogradio svoje znanje, očigledno je da je stekao prilično samopouzdanja, tako da je odlučio da otvori stomatološku kliniku. Naravno, za kliniku, ipak, nije tražio dozvolu jer je ne bi ni dobio.

Iravan je znao da njegova prevara neće dugo trajati, tako da je planirao da radi samo neko vreme, a kad zaradi dovoljno da zatvori kliniku.

Ipak, da sve ne ide tako lako, shvatio je dosta ranije. Naime, jedan od njegovih pacijenata je shvatio da Irvan nije pravi stomatolog i prijavio ga policiji, koja mu je ubrzo zakucala na vrata. On je nedavno optužen za prevaru i kažnjen sa 9.000 dolara.

S obzirom na eventualnu štetu koju je mogao naneti pacijentima, malezijski mediji ne veruju da će se Irvan lako izvući. Ono što je sigurno jeste da Irvan nije bio totalno neupućen u zubarske tehnike, jer je prilično lako uspeo da savlada sve procedure. Jedina dobra stvar jeste što je deo zarađenog novca ostavio sa strane i odlučio da od tog novca upiše stomatološki fakultet. Naravno, s obzirom na to da mu preti zatvor, nejasno je kako će završavati stomatologiju, verovatno na daljinu, iz zatvorske ćelije.

Interesantno je da Irvan nije jedini lažni stomatolog u Maleziji. Naime, još 2007. godine jedan 63-godišnji Malezijac je priznao da je punih 29 godina imao stomatološku ordinaciju, a da pritom nikad nije završio fakultet. Njegovo jedino iskustvo sa stomatologijom bilo je to što je u vojsci radio za vojnog zubara, tj. bio mu tehničar i pomoćnik.

Inače, u to vreme nije bilo video-tutorijala i očigledno je dosta naučio od pretpostavljenog.

  • Lale

    05.02.2017 19:08
    Ovako to rade u Indiji: https://youtu.be/cfBYWglQMio
  • Jogi letač

    05.02.2017 15:45
    Komentari tipa "Dođi da vidiš kod nas, Smrdija, uaaa naše zdravstvo", na 3, 2, 1,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti