Ukinuta zabrana plesa na javnom mestu

Vlasti američkog gradića Henrijete ukinule su neobičan propis, koji je tokom više decenija zabranjivao ples na javnom mestu.
Gradonačelnica Dženifer Klejson rekla je da je zabrana privukla pažnju zbog velike sličnosti sa filmom "Futluz" (Footloose) iz 1984. godine, koji prikazuje momka koji dolazi u gradić u kojem su zabranjeni ples i rok muzika i njegovu borbu protiv zabrane, preneo je Asošijetid pres.
 
Film s mladim Kevinom Bejkonom je donekle baziran na događajima u gradiću Elmor Siti u saveznoj državi Oklahomi, gde je Henrijeta, udaljena od Elmor Sitija oko 150 kilometara. Ples je sada dozvoljen na celoj teritoriji Henrijete, pošto je dekret zabranjivao ples u krugu od 150 metara od crkve ili škole, a kazna za prekršaj bila je 25 dolara, javio je sajt "Talsa vorld" (Tulsa World).
 
Stanovnica Joni Insabela pokušala je u februaru da organizuje ples, ali ju je gradska Privredna komora na Fejsbuku optužila da krši propise i da ima povlašćen tretman pošto je njen muž gradski pravobranilac.
 
Posle otkazivanja tog događaja, prva žena na funkciji gradonačelnika Henrijete odlučila je da preispita zabranu i rekla da su plesovi ranije priređivani u crkvama i školama bez posledica.

Teme

ples

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti