Koji član benda je najvažniji?

Da li je najvažniji član svakog benda bubnjar, gitarista, basista ili pevač pitanje je koje bi moglo da zbuni mnoge.
Novo istraživanje otkriva da je ključni član svakog benda, zapravo basista.
 
Naučnici nam objašnjavaju da je ljudskom mozgu najlakše da razume ritam koji je nižeg tona - kao što je bas.
 
Istraživanje sa "Northwestern" univerzitata, otkrilo je kako pesme sa više basa odaju slušaocu osećaj moći i samoujerenosti. Osim toga, veća je verovatnoća da će ljudi igrati, lupkati nogama i bolje reagovati na ritam uz pesme koje imaju istaknutiji bas nego, na primer, gitaru ili bubnjeve.
  • dragan

    02.03.2017 07:10
    bend
    pevac je osnova benda
  • neuki

    01.03.2017 22:14
    osnova
    Moje nestručno mišljenje je da su bas i bubanj osnov-temelj benda, sve ostalo su zidovi i fasade naravno ništa manje važni ali kao i u fudbalu zvezda je napadač, strelac, onaj koji daje golove o njemu se piše a ovi u pozadini i golman pa o njima samo kad pogreše.
  • Joker

    01.03.2017 22:01
    bas (a i kontra)
    Može pevač i da smandrlja neki deo teksta, i da neki ton otpeva falš, može solo instrument u brzini i da odsvira ton koji ne pripada harmoniji, ali ako bas zabrlja - odsvira pogrešan ton, ili nešto van ritma (isto važi za kontru, pogrtšan akord) izlazim iz kafane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti