Devojčica pešačila na -34 kroz šumu punu vukova da spasi baku

Četvorogodišnja devojčica iz Sibira prepešačila je osam kilometara kroz ledenu tajgu u kojoj vrebaju medvedi i vukovi, kako bi spasila život svojoj baki.

Devojčica Saglana koja odrasta s bolesnom bakom i slepim dekom u jednom malom selu u Tuvi, praktično odsečena od sveta, odlučila je da ode po lekarsku ekipu, kada je jednog jutra videla da se njena baka ne pomera. Zaputila se sama kroz opasnu šumu u najbliži gradić, udaljen osam kilometara i to po temperaturi od minus 34 stepena Celzijusa.

Do odredišta je stigla za nekoliko sati, ali su lekari morali da je zbrinu zbog hipotermije. Nažalost, oni nisu na vreme stigli do njene kuće, jer je baka već preminula.

Devojčicu je lokalno stanovništvo proglasilo za heroja, a policija i socijalne službe sada ispituju šta je sa njenom majkom. Kako je saopšteno, ona se sumnjiči za zanemarivanje deteta.

  • Kristofer

    15.03.2017 11:30
    ko iz filma
    A da nije rec o nekakvoj novinarskoj patki? Meni je verovatnije da postoji deda mraz nego ovo.
  • STRAH

    14.03.2017 19:21
    To može skoro svako dete pod uslovom da mu se roditelji ne boje da će mu se nešta desiti.
  • rajkoo kukurajko

    14.03.2017 17:23
    mala je heroj
    ali ne zbog medveda, oni jos spavaju i vukova koji ljude ne napadaju . problem je bila ta hladnoca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.