Na prodaju spavaća soba i krevet austrougarskog cara

Onaj ko bude želeo da postane vlasnik spavaće sobe i carskog kreveta poslednjeg austrougarskog cara, Karla Prvog Austrijskog, moraće da izdvoji 125.000 evra.

"Raritet: Na prodaju spavaća soba Karla Prvog, poslednjeg austrougarskog cara", navodi se na sajtu Vilhaben, austrijskoj verziji malih oglasa, i dodaje da je carski krevet dugačak 2,2 metra. Pored kreveta, u kompletu su dva noćna stočića i dva ormana. To je nameštaj iz dvorca Vartholc kod Beča, rezidencije cara i njegove supruge, carice Zite od Burbon-Parme.

Car je spavaću sobu poklonio svom lekaru 1918. godine, pre no što je otišao u izgnanstvo, navela je prodavačica čiji identitet nije saopšten.

Karlo Prvi Austrijski (1887-1922) bio je poslednji car Austro-Ugarske. Vladao je kao Karlo Prvi od Austrije, ili kao Karlo Četvrti od Ugarske, od 1916. do 1918. Kad je Austrija postala republika, Karl nije abdicirao. Sve do smrti 1922. godine nastojao je da obnovi monarhiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti