Ukraden zlatnik težak sto kilograma

Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kilograma i prečnika oko pola metra, koji vredi oko 3,8 miliona evra, saopštila je danas berlinska policija.
Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kilograma i prečnika oko pola metra, koji vredi oko 3,8 miliona evra, saopštila je danas berlinska policija.
 
"U noći između nedelje i ponedeljka iz skladišta Bode muzeja na berlinskom Muzejskom ostrvu ukraden je kanadski zlatnik sa likom britanske kraljice Elizabete Druge. Za provalnicima se još traga", navodi se u saopštenju.
 
Zlatnik naziva "Big Maple Leaf" (Veliki list javora) najveći je zlatnik na svetu, posle australijskog zlatnika "Gold Kangoroo" koji teži jednu tonu.
 
Bode muzej pripada sklopu svetski poznatih muzeja na tzv. Muzejskom ostrvu u centru Berlina i, osim antičkih skulptura poseduje i veliku zbirku kovanica među koje je spadao i "Big Maple Leaf".
 
Tik uz Muzejsko ostrvo prolazi železnička pruga pored koje su pronađene merdevine za koje se pretpostavlja da su poslužile provalnicima pri ulasku u muzej.
 
Istragu je preuzela specijalna jedinica berlinske policije zadužena za rešavanje pljački umetnina.
  • miki

    29.03.2017 07:11
    Pazi babe, al je ovde mlada. Rane šezdesete. Koliko sad ima ? 110,150? Znam da joj se deda sav ogulio ko frula od zove
  • Bajatovskij

    28.03.2017 11:39
    menjacki poslovi
    Na zlatniku pise 1 000 000 dolara Kanadskih valjda a u clanku 3 800 000 evra sto znaci da 1 Kanadski dolar vredi 3.8 evra ili 3.8x124=471.2 dinara. U menjacnicama je drugacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.