VIDEO: Silicijumska dolina uložila 120 miliona dolara u najbesmisleniji izum

"Juicero" je wi-fi sokovnik koji košta 400 dolara, a manje je koristan od para ljudskih ruku.
VIDEO: Silicijumska dolina uložila 120 miliona dolara u najbesmisleniji izum
Foto: YouTube
Kako piše Blumberg, "fensi" sokovnik je prvobitno koštao 700 dolara, ali je cena potom snižena. Međutim, ne krije se u tome kada je reč o ovom startap projektu Silicijumske doline.
 
"Juicero" funkcioniše po principu prodaje paketa voća i povrća po ceni od pet i osam dolara, koje mašina zatim u roku od dva minuta pretvara u 225 grama soka. Ipak, Blumberg je otkrio da korisnici mogu sami da iscede 215 grama soka za samo minut i 30 sekundi.
 
Investitori, naravno, nisu zadovoljni ovim otkrićem, a situaciju naročito neprijatnom čini činjenica da je za "Juicero" izdvojeno 210 miliona dolara, više novca nego za skoro bilo koji drugi startap projekat u 2016. godini.
 
Iako njegovi tvorci navode da ima QR čitač koji korisnike obaveštava o roku trajanja kesice i prati pritisak ceđenja različitih vrsta paketa, investitori nisu sasvim ubeđeni u isplativost ovog uređaja.
 
  • miki

    22.04.2017 20:39
    Klasicno pranje para kroz besmislene projekte
  • Konstantin

    22.04.2017 19:25
    cediljka
    Ima se, može se !!!
  • hi fi

    22.04.2017 18:26
    ?
    Ma ko ih j...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.