VIDEO: Umetnik dvadeset dana sedeo na jajima i izlegli se pilići

Iz deset kokošjih jaja koja je francuski umetnik Abraham Poinčeval, u sklopu jednog od svojih performansa, tri nedelje grejao telesnom temperaturom zatvoren u staklenom terarijumu pariskog muzeja Palais de Tokyo, izlegli su se pilići.
VIDEO: Umetnik dvadeset dana sedeo na jajima i izlegli se pilići
Foto: 021

Kad je krajem marta odlučio da postane kokoška, umota se u ćebe i "sedi" na jajima, očekivao je da će se pilići izleći za 21 do 26 dana. Nije mnogo pogrešio u proceni, jer je prvo pile ugledalo svetlost dana u utorak, a ostalih devet u četvrtak, izvestio je portparol pariskog muzeja, dodavši da su pilići na putu ka obližnjoj farmi.

Poinčeval je poznat po neobičnim performansima, poput trodnevnog boravka u steni, dvonedeljnog boravka u prepariranom medvedu i plovidbi Rajnom u ogromnoj boci.

Naučnici su procenili da Poinčevalov poslednji poduhvat neće uspeti, odnosno da će završiti pogubno po embrione jer ljudi imaju nižu telesnu temperaturu od kokoške, ali on ih je u tome demantovao.

Četrdesetčetvorogodišnji umetnik je pre početka performansa "Jaje" objasnio da prizor muškarca koji sedi na jajima "u prvi plan stavlja pitanje metamorfoze i polova".

  • Petlovic

    23.04.2017 20:23
    Muckovi
    Nasi politicari godinama sede na jajima a rezultat sve sami muckovi.
  • nije on umetnik

    23.04.2017 19:10
    on je
    kokoska

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.