Peruanci daju deci imena po likovima iz "Ratova zvezda"

Obi-Van Kenobi rođen je u Peruu gde je matična služba objavila da 1.459 ljudi nosi imena likova iz serije filmova "Ratovi zvezda".
Najpopularnije ime je Leja, kako se zove princeza otelotvorena na platnu u interpretaciji glumice Keri Fišer: 533 Peruanki nosi baš to ime, objavio je Državni registar matične službe prošle noći, povodom 40. godišnjice prvog filma "Ratovi zvezda" iz 1977. godine.
 
Veoma popularno ime je Han (Solo), koga je igrao Harison Ford do sedme epizode. To ime nosi 365 Peruanaca, a sledi ime Orson "u čast" Orsona Kalana Krenika, "direktora vojnog istraživačkog odeljenja", zaduženog za izgradnju "Crne zvezde". To ime je dobilo 210 dece.
 
Još 198 dece se zove Luk, po "džedajskom vitezu" Luku Skajvokeru, jednom od glavnih junaka sage, koga igra Mark Hamil.
 
Ni robota "R2D2" nije zaboravljen, te je 20 dece u Peruu s tim imenom.
 
Zlikovci iz filmske serije su imali manje uspeha u dospevanju u matične knjige Perua.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.