Restoran u kome nikada nećete dobiti ono što naručite

Jedna od životnih situacija koja može prilično da vas isfrustrira je kada vam konobar u restoranu donese nešto što niste naručili, a baš to je jedan japanski restoran iskoristio za svoju prednost.
"Restoran pogrešnih porudžbina", otvoren nedavno u Tokiju, zaposlio je osobe sa demencijom. Namera restorana, koji je probno radio od 2. do 4. juna, upravo jeste da konobar ili konobarica pogreše kada je u pitanju jelo koje ste poručili.
 
Pošto gost ulazi u restoran imajući u vidu tu informaciju, cilj je da ljudi promene percepciju o osobama koje pate od ove bolesti i da za njih imaju više razumevanja.
 
Tako je blogerka Mizuho Kudo, koja je posetila restoran, naručila hamburger a dobila je "gyoza" knedle. I pored toga, ona se oduševila ovim iskustvom, a knedle su kako kaže bile veoma ukusne.
 
Plan je da se u septembru nakratko otvori još jedan ovakav "pop-up" restoran koji će biti posvećen obeležavanju Svetskog dana Alchajmerove bolesti.
  • tugomir

    14.06.2017 08:56
    nn
    Na koga vam ovo liči ????? jedno se priča a drugo radi. Još se pitam kako ih nije sramota a oni siroti BOLESNI!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Jole

    13.06.2017 15:50
    Ima tih japanskih koncepata koji se ugrubo prevode "Veruj mi"...tj nemas izbor, vec dobijes ono sto je sef kuhinje danas spremio po svom nahodjenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti