VIDEO: Dečaci došli u školu u suknjama iz protesta

Tridesetak đaka jedne srednje škole u britanskom gradu Ekseteru došlo je u školu u suknjama, pošto im nije dozvoljeno da po vrućini nose šortseve, već samo pantalone.
VIDEO: Dečaci došli u školu u suknjama iz protesta
Foto: 021
Učenici Akademije ISCA tražili su dozvolu da svoju školsku uniformu prilagode velikoj vrućini koja je tamo ovih dana.
 
Po rečima đaka, ideju da protestuju dobili su od same direktorke škole, mada je jedan od đaka rekao da ne misli da im je direktorka ozbiljno predložila da umesto dugačkih pantalona, ne nose šortseve, nego - suknje.
 
Učenici se nadaju da će protestom navesti školu da razmotri svoju politiku o šortsevima.
 
Direktorka škole Ejmi Mičel je rekla da šortsevi nisu deo uniforme za dečake i da neće uvoditi promene bez prethodnih konsultacija i sa đacima i sa porodicama. "Shvatamo da je prethodnih nekoliko dana bilo izuzetno vruće i radimo najbolje što možemo da omogućimo i učenicima i zaposlenima da im bude što udobnije", rekla je Mičel, ali je dodala da će razmotriti promenu uniforme. Školski propisi o uniformama utvrđuju da dečaci nose pantalone, a devojčice ili pantalone ili karirane suknje. Košulje mogu da izvuku iz pantalona samo u učionici i da skinu kravate, ali moraju da ih stalno imaju sa sobom.
  • x

    24.06.2017 09:57
    x
    To je protest, bravo!
  • deran

    23.06.2017 09:26
    ravnopravnost
    Konačno je počela borba za RAVNOPRAVNOST muškog pola prema ženskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti