Studija: Najbolji način da spasite planetu je da nemate decu

Rezultati švedske studije su pronašli da su emisije štetnih gasova daleko manje ako se odlučimo da nemamo decu.
Studija: Najbolji način da spasite planetu je da nemate decu
Foto: Pixabay
Izbegavajte putovanje avionom, vozite se automobilom, jedite manje mesa i odlučite se za manju porodicu – to je ono što će spasiti planetu, navodi se u novoj studiji. Na taj način smanjila bi se emisija štetnih gasova po osobi za čak 58,6 tona karbon dioksida svake godine. 
 
Istraživači navode da je donošenje novog života na svet "najdestruktivnija stvar koju možete uraditi okruženju". 
 
Tim sa Univerziteta Lund u Švedskoj navodi da postoje četiri izbora koje ljudi mogu da naprave da bi smanjili karbonski otisak koji proizvode, a to je da jedu manje mesa, reše se automobila i ne koriste avio-saobraćaj. 
 
"Toliko je mnogo faktora koji utiču na klimu zbog naših ličnih izbora. Pored ove tri akcije koje treba da sprovedete tu je i ona koja se tiče manje porodice", rekao je autor studije Set Vajns i dodao da će se na ovaj način najbrže smanjiti emisija štetnih gasova. "Ubeđivanje američke porodice da ima jedno dete manje obezbedilo bi podjednako manji karbonski otisak kao kada biste ubedili 684 tinejdžera da recikliraju do kraja života", zaključio je.
  • Đorđe

    14.07.2017 18:26
    Planeta nije ugrožena...
    Planeta će se brzo i lako oporaviti od ljudi.
    Ugroženi su ljudi! Spasimo ljude - zaustavimo razvoj tehnologije!
  • Terješkova

    14.07.2017 17:59
    Kakva glupa studija...ha, ma ja se ne bih odrekla majčinstva makar sutra planeta Zemlja nestala!!
  • MonteDushano

    14.07.2017 09:12
    Manje Kineza, manje Arapa.. legalizujte eutanaziju i LGBT brakove.. eto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.