VIDEO: Skulptura "Anđeo" napravljena od 100.000 noževa

Skulptura "Anđeo" u Velikoj Britaniji, napravljena je od 100.000 doniranih noževa.

Impresivna skulptura nastala je iz potrebe da se društvo priseti učestalih žrtava nasilja, stradalih ubodima noževa na ulicama Britanije i da se zajednici pokaže da postoji problem koji mora biti rešen.

Tvorac skulpture Alfi Redli, proveo je dve godine stvarajući "Anđela". Svi noževi su donirani, ali ono što je posebno interesantno jeste da su pojedini zaista i korišćeni prilikom napada, te na sebi imaju ugravirana imena osoba koje su stradale od njega.

Autor skulpture se sada zalaeže da "Anđeo" bude postavljen na javno mesto u Londonu kako bi probudio svest građana i smanjio nasilje u državi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.