VIDEO: Microsoft za svoje radnike napravio kancelarije na drveću

Microsoft je poznat po održavanju zabavnog radnog mesta za svoje zaposlene, a najnoviji poduhvat su kancelarije na stablima.
Kompanija je u petak objavila na svom blogu da je u sedištu u Redmondu u Vašingtonu napravila tri nova prostora za sastanke. Kuće na drveću je izgradio Pit Nelson, autor TV emisije "Treehouse Masters". 
 
Napravljene su tri drvene kuće: dve su otvorene, a treća je zaštićen salon, koji treba da bude završen sledeće godine. Imaju sobe za sastanke koje radnici mogu da koriste, ili mogu ležerno da rade u drugim delovima kuća na drvetu, ako to žele. 
 
Objekti će trajati najmanje 20 godina, te će se proširiti kako rastu stabla.
 
To nisu dečije igraonice, napravljene su za rad. Drvene kuće su deo Microsoftovih "spoljnjih okruga" koji su povezani sa zgradama oko Redmond kampusa. Imaju klizna vrata otporna na vremenske prilike, otvore za skrivanje električnih utičnica, nerđajuće stolice za ljuljanje, kamin, drvene nadstrešnice i Wi-Fi mrežu. 
 
Ima i zatvorenu kafeteriju i restoran koji poseduje roštilj ugrađen u kontejner za transport.
 
Microsoft je rekao da planira renoviranje i anketiranje radnika kako bi se utvrdilo koje su njihove potrebe. Radnici su rekli da im je pružena nova prilika da više raditi napolju.
 
  • posmatrač

    16.10.2017 12:22
    Što bi rekli euratlantisti, Vratite se na drveće sa kog ste sišli ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.