VIDEO: 3D pešački prelazi kao "ležeći policajci"

Island je u želji da unapredi bezbednost u saobraćaju krenuo sa iscrtavanjem takozvanih 3D "zebri" na pešačkim prelazima, kako bi naterali vozače da uspore.
Ovi prelazi kod vozača koji se približava stvaraju iluziju da na pešačkom postoji prava fizička prepreka. Na Islandu kažu da su ideju dobili nakon što su videli sličnu verziju 3D zebre koju su postavile vlasti u Indiji.
 
Ideja stvaranja optičke iluzije na kolovozu nije nova, a prvi takvi "ležeći policajci" iscrtani su 2008. u Filadelfiji, u SAD, da bi se kasnije pojavili i u drugim zemljama, poput Nemačke, Belgije, Austrije, Velike Britanije, Španije i Indije.
 
  • Perica

    01.11.2017 09:29
    3D
    Kod nas je rešeno 3D rupama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.