Formula 1 razmatra ukidanje promoterki na startu trka

Čelnici Formule 1 razmatraju da ukinu tradicionalne promoterke koje se nalaze na stazi uoči trka, popularne "grid girls".
Devojke koje su već decenijama neizostavni deo najbržeg "cirkusa" poslednjih godina su izuzetno delikatna tema, s obzirom na brojne kritike zbog tretiranja žene kao objekata i polnih predrasuda. 
 
Novi vlasnici F1, američka kompanija "Liberti medija", postepeno počinje da menja imidž takmičenja i već je krenula od novog logoa, a naredna stavka će verovatno biti razmatranje pomenutih devojka sa starta. 
 
"Želimo da uvažimo mišljenje svih strana. Postoji mnogo ljudi kojima je važna tradicija, a postoje i oni koji misle da su 'devojke sa starta' prevaziđene. Razmatramo oba stava", rekao je direktor F1 Ros Bron. 
 
F1 je prethodnih godina tražila druge alternative, poput muških modela, dece i maskota, ali to nije dobro prihvaćeno kod gledalaca. 
 
Ove spekulacije dolaze nekoliko dana nakon što je u vladajuće telo FIA uključena i Karmen Džorda, koja se zalaže za posebnu žensku verziju F1 jer smatra da žene ne mogu da se trkaju sa muškarcima, što je izazvalo negativne komentare među ženama vozačima. 
 
"Devojke sa starta" se na trkama F1 koriste pre svega u promotivne svrhe, za reklamu sponzora preko odeće, kišobrana ili sličnih rekvizita, a po završetku trke formiraju špalir kroz koji pobednik stiže do podijuma. 
 
"To je nešto sa čime smo odrastali. Još dok sam bio dete gledao sam u devojke sa kišobranima. To je bilo nešto čime je ovaj sport dobijao na atraktivnosti", nije oduševljen idejom o njihovom "ukidanju" vozač Red Bula Danijel Rikardo. 
 
Ovaj potez F1 svakako neće potpuno ukloniti "grid girls" iz auto-moto sporta, ali s obzirom na to da je F1 takmičenje koje godišnje privlači skoro pet miliona gledalaca, svakako je značajan početak.
  • deda

    18.12.2017 10:10
    onda nek zabrane i nedelju mode, revije, pa nek kace ves i haljine na stipaljke, ovo je vec postala sprdnja od idiotskih korektnosti
  • Zivan

    17.12.2017 09:57
    Pa to je jedino što vredi gledati na auto- trkama...
  • abra-ka-dzabra

    16.12.2017 21:05
    Ovo je debilno. Sta sad sve mira da bude kako neki zele??? Debilno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva