Hotel zabranio blogere zbog zahteva jedne "influenserke" da boravi besplatno

Vlasnik luksuznog hotela u Dablinu zabranio je boravak u svom objektu svim blogerima, instagram zvezdama i drugim "onlajn poznatim" ličnostima nakon što je jedna 22-godišnja blogerka tražila da boravi u hotelu pet dana, besplatno.
El Darbi, britanska jutjuberka i instagram "selebriti", obratila se mejlom vlasniku "The White Moose Cafe" hotela Polu Stensonu i pitala ga da li je zainteresovan za "saradnju".
 
"Partner i ja planiramo da dođemo u Dablin pred Dan zaljubljenih na odmor. Kada sam tražila gde bismo boravili, naišla sam na Vaš prelep hotel i volela bih da ga uključim u svoje postove na jutjubu i na instagramu, što bi privuklo posetioce ka Vama, a u zamenu za besplatne usluge u Vašem hotelu", napisala je, između ostalog, blogerka.
 
Vlasnik hotela odgovor je okačio javno na svom fejsbuk profilu, ogorčen namerom ove devojke koja, kako kaže, nema nikakav pravi posao i traži beneficije ni zbog čega.
 
"Poštovana influenserko, hvala ti na mejlu u kojem tražiš besplatne usluge u zamenu za reklamu. Treba mnogo muda da se pošalje takav mejl, ali ne i mnogo samopoštovanja i dostojanstva. Ako te pustim da ovde boraviš besplatno, ko će platiti radnike koji brinu o tebi? Ko će platiti čistačice koje ti sređuju sobu? Možda da kažem svojim zaposlenima da će biti u tvojim videima umesto što će dobiti platu, dok ti boraviš kod nas?", pitao je vlasnik javno.
 
Kako je dodao, ovaj hotel sam ima značajnu posetu na svim društvenim profilima, a nikada mu ne bi palo na pamet da bilo koju uslugu traži da dobije besplatno. 
 
"U budućnosti bih ti savetovao da platiš, kao i svi ostali, a ako neki hotel smatra da bi mogla da im pomogneš, mogu ti eventualno dati neki bolji apartman. Ovo bi pokazalo mnogo više poštovanja sa tvoje strane i, da bude iskreni, tebi bi bilo mnogo manje sramotno", navodi vlasnik hotela u Dablinu. 
 
 
Blogerku su ubrzo napali ljudi koji smatraju da je pokušala da se okoristi na račun svoje prepoznatljivosti na internetu, što ju je navelo da snimi video za jutjub u kojem se rasplakala. Njeni fanovi napali su hotel, što je Pola Stensona navelo da zauvek zabrani boravak svim blogerima i "influenserima".
 
"Nakon što smo napadnuti zbog odbijanja da mahom nepoznatoj blogerki omogućimo besplatne usluge, odlučio sam da zabranim svim blogerima usluge našeg hotela i kafića. Njihov osećaj da im je sve 'bogom dano' jer su blogeri baca senku i na njihov položaj. Ovo nije redak slučaj u ovoj industriji i ide 'ruku pod ruku' sa stavom da možeš da dobiješ sve, a daš ništa. Možda kada biste našli prave poslove, mogli biste da platite usluge kao i svi ostali ljudi. Pozdrav", odgovorio je ponovo vlasnik hotela.
 
  • varenje

    24.01.2018 01:32
    nesvaren
    komentatori na 021 koji aplaudiraju ovakvom online zlostavljaču sigurno nisu iz irske
  • mrva

    22.01.2018 14:12
    "influenserka..." kad pomisliš da nema dalje ti čuješ ovakvu reč
  • nesvaren

    22.01.2018 10:08
    Bravo...@varenje
    Sve si lepo "opričao" da bi "srbiju nabijao", a trebalo je da "nabijaš republiku Irsku". Možda nisi primetio, radnja ove vesti je u Irskoj.
    Ako čovek smatra da je njegov rejting jači od blogerkinog, učiniće sve da je izmasakrira da ne bi došlo do onog "blogerka strikes back". Biznis i preživljavanje su neumoljivi i surovi... Hotelijer je ostao u okviru svojih poslovnih načela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.