Ciklon Hugo donosi oblak saharskog peska u Srbiju

Ciklon Hugo, oblak prašine koji je obojio sneg u naranžastu boju u istočnoj Evropi, kreće se preko Grčke i Albanije do Srbije, Bugarske i Turske, gde bi trebalo da stigne u nedelju i ponedeljak, objavljeno je na sajtu Sever veder Jurop (Severe Wether Europe).
Drugi oblak počeo je da se kreće od centralnog dela libijske obale ka jugu Grčke, Kritu i Peloponezu, navodi SWE.
 
Sneg čudne, narandžaste boje, kao posledica ovog ciklona, iznenadio je stanovnike istočne Evrope, a stručnjaci navode da se radi o meteorološkoj pojavi.
 
Na društvenim mrežama se šire slike narandžastog snega iz Rusije, Ukrajine, Rumunije i Moldavije, navodi BBC. Meteorolozi tvrde da je fenomen izazvan mešanjem pustinjske oluje iz Sahare sa kišom i snegom. 
 
Do ovakve pojave obično dolazi jednom u pet godina, ali ove godine je koncentracija peska u vazduhu znatno viša od uobičajne, navodi BBC i dodaje da se mnogi  ale na "pesak u ustima". Skijaši i borderi iz ruskog zimskog centra Soči objavili su slike neuobičajnog skijanja na narandžastom snegu. Another view of the avalanche on Mt Elbrus, SW Russia (Caucasus) yesterday, March 24. Note the orangish hue to the snow - due to Saharan dust! Report: Alanhalq pic.twitter.com/ekJnTpUfsx
 Amazing photos of the orange peaks of mountains outside Sochi as winds from North Africa dump sand on snow: https://t.co/bhvJ3uHaL1 pic.twitter.com/LnFjenvYTH
 
  • pera

    26.03.2018 09:29
    ..
    Ocigledna podmetacina. Jasno se vidi da su fotke radjene u studiju na Marsu.
  • Radovan

    26.03.2018 07:23
    Namrčilo se
    Ko da će g...na da padaju
  • ST

    26.03.2018 00:22
    Zanimljivo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.