Holandija dobija najdužu "zagrejanu" biciklističku stazu u Evropi

Najduža "zagrejana" biciklistička staza u Evropi, a možda i svetu, biće izgrađena od Wageningena do Arnhema u Holandiji.
Put će biti dug 1,7 kilometara, a cilj zagrevanja je da ne bude leda i snega i da skrati putovanje između dva grada tokom cele godine.
 
Staza koja povezuje gradove na istoku Holandije, nazvana biciklističkim auto-putem, grejaće se preostalom toplotom lokalne fabrike papira. 
 
U početku se javila bojazan da će se žabe nastaniti na toplom putu i tako predstavljati opasnost i za bicikliste i za sebe. Međutim, veće Gelderlanda obećalo je da će pratiti uticaj na lokalni divlji život. 
 
Gradovi širom Holandije ulažu u grejanje biciklističkih staza, ali do sada nije bilo predloga za stazu sličnu ovoj. 
 
Staza će biti dvosmerna i trebalo bi da bude završena do zime 2019. godine, a procenjuje se da će putovanje između dva grada skratiti za 600 metara. Međutim, iz veća ističu da će najveći dobitak biti vreme, bezbednost i iskustvo.
  • da

    12.04.2018 20:50
    Oni su zagrejali biciklistički put a novosađani su "najbrojniji u zimskom biciklizmu". Koja ironija!
  • Petar

    11.04.2018 13:16
    Kod nas biciklističke staze dodatno "hlade" kad nabacaju sneg s puta. Verovatno da osiguraju bicikliste od tih žaba :)
  • ...

    11.04.2018 11:51
    A jel može jedna NEGREJANA od Futoga do SNP ? Il barem od Veternika? Bez ivičnjaka, okrpljena i bez džombi. Ništa više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti