Kina slučajno objavila vest o dva zemljotresa koja se nisu dogodila

Kineska Uprava za zemljotrese saopštila je da je slučajno objavila vest o dva velika zemljotresa koja se zapravo nikada nisu desila, navodeći da se radilo o vežbama koje su nenamerno puštene u javnost.
Kina slučajno objavila vest o dva zemljotresa koja se nisu dogodila
Foto: Pixabay
U četvrtak uveče, Uprava je na svojoj internet stranici objavila da su se u roku od 10 sekundi dogodila dva velika zemljotresa jačine 6,5 jedinica Rihtera u provincijama Ksinđiang i Junan.
 
Ta informacija stajala je na sajtu najmanje sat vremena, iako se nije pojavila na mikroblogu Uprave preko kojeg građani uobičajeno saznaju za zemljotrese.
 
Malo kasnije objavljeno je da se radilo o vežbama za slučaj opasnosti.
 
"Slučajno curenje informacija o vežbama za slučaj zemljotresa pojavilo se u medijima i izazvalo nesporazum. Nakon što se to dogodilo, naša Uprava je odmah organizovala brisanje neprecizne informacije", saopštila je Uprava.
 
Kina je seizmički aktivna zemlja i često se u njoj dešavaju veliki zemljotresi.
 
Pre desetak godina zemljotres jačine 7,9 jedinica Rihtera pogodio je jugozapadnu provinciju Sičuan i tom prilikom poginulo je 70.000 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.