Auto-put na kojem je kažnjivo ići suviše sporo

Autobahn ili Bundesautobahn je nemački državni auto-put koji se grana na oko 13.000 kilometara u ovoj evropskoj državi.
Auto-put na kojem je kažnjivo ići suviše sporo
Foto: Pixabay
Smatra se najbržim auto-putem na svetu i ujedno najpoznatijim putem koji nema klasičnog ograničenja brzine. Tačnije, pre urbanih sredina ili na mestima gde se održavaju građevinski radovi stoje table s ograničenjima brzine od 50 i 100 kilometara na sat, ali nije ilegalno zanemariti ih dok god svojom vožnjom ne izazovete saobraćajnu nesreću ili ne postanete njen saučesnik. 
 
S druge strane možete da zaradite kaznu i od 375 evra ako vozite preblizu automobilu ispred sebe, a zabranjena je vožnja i automobilima koji ne mogu da dostignu brzinu od 60 kilometara na sat. 
 
Na ravnim deonicama "usred ničega" preporučuje se vožnja od 130 kilometara na sat, ali Nemci se retko kad drže tih preporuka. Oni vole da testiraju izdržljivost svojih limenih ljubimaca i da stisnu gas do 200 ili čak 250 kilometara na sat.
  • Sedam

    30.04.2018 22:36
    Na SVAKOM auto-putu je zabranjeno voziti presporo
  • Bulrvarac

    29.04.2018 18:56
    Mislili su na zdravlje
    Kod nas kada ideš preko 130 km/h razbiješ kamenac u bubregu...
  • Pupi

    29.04.2018 16:22
    Ali u AV srbiji ne moze preko 120...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva