Tadž Mahal zbog zagađenja i izmeta menja boju, vlasti zabrinute

Vrhovni sud Indije naložio je vladi te zemlje da potraži stranu pomoć kako bi rešila problem "zabrinjavajuće promene boje" Tadž Mahala.
Tadž Mahal zbog zagađenja i izmeta menja boju, vlasti zabrinute
Foto: Pixabay
"Čak i ako imate stručnost koja je potrebna, ne koristite je. Ili vam možda i nije stalo", naveo je sud.
 
Sud je dodao je je čuvena građevina iz 17. veka, od belog mermera i drugih materijala, postala žuta, a da njena boja prelazi u braon i zelenu.
 
Zagađenje, gradnja i izmet insekata, kako se navodi, glavni su razlog promene boje te građevine, prenosi N1.
 
Vlada Indije prethodno je zatvorila stotine fabrika u okolini Tadž Mahala, ali stručnjaci upozoravaju da ta građevina i dalje gubi sjaj.
  • Putnik

    05.05.2018 09:30
    Koliko je Indija štrokava i zagađena čudo je da oni ljudi tamo uopšte preživljavaju!
  • Pupi

    02.05.2018 21:35
    Poslacemo im AV da im napravi 800 fontana u okruzenju koje ce vremenom precistiti vazduh i izbeleti mermer. I to besplatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.