VIDEO: Titova jahta postaje muzej na vodi

Titova jahta "Galeb", na kojoj su se nekada okupljale holivudske zvezde i svetski lideri, biće pretvorena u muzej na vodi.
Toj jahti, usidrenoj u riječkoj luci je, uprkos svemu, dat novi život, ocenjuje američka agencija AP i ističe da će lokalne vlasti obnoviti jahtu u okviru projekta od 5,4 miliona evra, koji će početi s primenom 2019. godine.
 
Jahta je zahvaćena rđom, a nameštaj u nekada luksuznim salonima je polomljen, ukazuje agencija i ističe da je brod dva puta potonuo od kada je izgrađen 1938. i da je trebalo da ide na otpad.
 
U svojim najboljim danima, jahta je ugostila holivudske zvezde i oko 70 svetskih lidera, a bivši jugoslovenski predsednik iskoristio ju je kako bi rekom Temzom došao na istorijski sastanak sa nekadašnjim britanskim premijerom Vinstonom Čerčilom.   
 
Odluka o pretvaranju "Galeba" u muzej razgnevila je hrvatske nacionaliste, a mnogi Titovi kritičari priželjkivali su uništenje tog simbola njegovog života u raskoši.
 
  • Čučuk Stana

    25.05.2018 10:09
    A o Danu Mladosti ni slovceta?
  • Kerefeke

    23.05.2018 11:31
    Bio je autokrata.
    Bio je cenjen i uvazen po svetu
    Imali smo jednopartijski sistem.
    Imsli smo bolji zivot .
    Zemlja i ljudi su imali ugled.

    Danas imamo despota
    Klovn kome se svi smeju i svi ga u svetu izbegavaju.
    Kobojagi visepartijski sistem.
    Zivimo lose.
    Svet nam se smeje. Niko nas nevoli, pa cak i sami sebe mrzimo.
  • Циник

    22.05.2018 18:17
    Кугоносталгија
    Ала су се одртавели титови (намерно малим почетним словом) пионирчићи, омладинчићи и напредне омладинке зажелели да певају своме Јожи "Тито-партија-омладина-акција". Није то лако, када већ скоро четири деценије пате за својим "другом Старим". Лију сузе за "идиличним", једнопартијским временима, када је ретардирани марксизам газио националне идентитете, а све у име некакве ЦРВЕНЕ УТОПИЈЕ, у којој не важи способан и мање способан, већ ПОДОБАН и МАЊЕ ПОДОБАН. Срећом, све има свој крај. Нестала је Кугославија, као што ће нестати и Европска унија. За слободну Европу слободних, суверених нација, против комуњаристичко-анархистичко-атеистичког идолопоклонства.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.