Hitlerov pribor za jelo prodat na aukciji za više od 14.000 evra

Pribor za jelo napravljen specijalno za nacističkog vođu Adolfa Hitlera povodom njegovog 50. rođendana prodat je na aukciji za 12.500 funti (oko 14.220 evra).
Hitlerov pribor za jelo prodat na aukciji za više od 14.000 evra
Foto: Pixabay
Pribor je pronađen tokom čišćenja jedne kuće u Dorsetu u Engleskoj, a pripadao je visokom vojnom zvaničniku. Dva noža, tri kašike i tri viljuške napravljeni su specijalno za Hitlera kako bi mogao da ih koristi u specijalnim prilikama.
 
Očekivalo se da će pribor biti prodat za 2.300 funti, ali su kolekcionari bili svesni da se radi o "velikom delu istorije" te je najviša ponuda iznosila 12.500 funti.
 
U Velikoj Britaniji nije ilegalno prodavati predmete povezane s nacizmom, prenosi portal Klix.ba. Ima, ipak, i onih koji smatraju da su ovakve aukcije "neukusne", a nedavno je od Fejsbuka traženo da blokira prodaju "nacističkih suvenira".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.