Beskućnik provalio u Bakingemsku palatu, želeo malo da odspava

U kompleks Bakingemske palate provalio je beskućnik, koji je četiri sata spavao u vrtu zvanične rezidencije britanske kraljice, nakog čega je uhapšen i osuđen na 28 dana zatvora.
Beskućnik provalio u Bakingemsku palatu, želeo malo da odspava
Foto: Pixabay
Stiven Loulor (44) je u zaštićeni kraljevski kompleks ušao 16. jula i slomio oglasnu tablu pričvršćenu za metalnu rešetku kako bi je iskoristio kao ležaj, saopštio je danas Vestminsterski sud, prenosi portal Metro.
 
Bezbednosni zvaničnici su Loulora zatekli kako spava u blizini jugoistočnog ugla palate nešto posle pet sati ujutro, a on je na polomljenu tablu legao oko jedan sat ujutro.
 
Advokatica beskućnika kaže da je on "samo želeo da malo spava" i da se izvinjava što je napravio probleme.
 
Loulor, koji se sudu obratio putem video-linka, priznao je da je kriv i za nanošenje štete i za ulazak na zaštićenu teritoriju, rekavši da je "tamo želeo da se skloni sa ulice".
 
"Znali ste gde ulazite, a trebalo bi da ste znali i kakve će to imati posledice kad je reč o bezbednosti i troškovima. Ranije ste 70 puta osuđivani, a ovo je samo još jedan prestup u vašem strašnom nizu", rekao je sudija.
 
Loulor, koji je pričinio štetu u vrednosti od 210 funti, osuđen je na 28 dana zatvora zbog provale na zaštićen posed i na 21 dan iza rešetaka zbog nanete štete, a kazne će izdržavati istovremeno.
  • Kaćanka

    04.08.2018 17:53
    i ja bih
    Bar je odspavao u kraljevskom dvorištu....a za kaznu će imati krov nad glavom!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva