Dizalica spuštala goveda sa vrha zgrade

Građani Karačija, najvećeg pakistanskog grada, bili su svedoci nesvakidašnjeg prizora spasavanja goveda s krova četvorospratnice, nekoliko dana uoči obeležavanja Kurban bajrama.
Većina Muslimana kupuje životinje za klanje nekoliko dana pre tog islamskog praznika, ali Sijed Ejaz Ahmad (55) je kao isplativiji način video uzgajanje goveda u svom domu. Ahmad je odgajao životinje pred praznik unazad 15 godine ispod krovne nadstrešnice, ali je ove godine shvatio da će ih teško spustiti niz stepenice.
 
Zatrebala mu je dizalica, a spektakl je privukao mnoštvo ljudi koji su se okupili u četvrti Nazimabad. "Bio sam malo uplašen jer sam to radio prvi put”, rekao je Mohammad Hanif koji je upravljao dizalicom, nakon što je na zemlju spustio sedam krava i volova.
 
"Bojao sam se da će životinje pasti među ljude, a pogotovo na decu ako budu pružale otpor i slomile remenje”, poručio je Hanif i dodao da misli da se sada uvežbao u tome.
 
Kurban bajram je prema islamskom kalendaru jedan od dva najvažnija praznika kojim Muslimani obeležavaju Ibrahimovo žrtvovanje sina prema Božjoj zapovedi. Muslimani slave Kurban bajram klanjem životinja. Većinom se 'žrtvuju' ovce i koze, a meso potom podele s porodicom i prijateljima ili doniraju siromašnima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.