Radnik greškom dobio sto puta veću platu

Jedan radnik u Australiji primio je 100 puta veću platu od redovne zarade jer je decimala bila stavljena na pogrešno mesto.
Radnik greškom dobio sto puta veću platu
Foto: Pixabay
Radnik je trebalo da primi 4.921,76 australijskih dolara, ali je na svom računu zatekao 492.176 dolara.
 
Propust je otkrila služba za finansije u australijskoj Severnoj Teritoriji i saopštila da je reč o ljudskoj grešci. Radnik je odoleo iskušenju i vratio novac. 
 
Služba za finansije saopštila je da je novac uplaćen nazad četiri sedmice kasnije i da je proces trajao dugo pošto radnik živi u teško pristupačnoj oblasti, pa je morao da putuje do banke.
 
U izveštaju se navodi da je napravljena greška prilikom unošenja podataka i da nadležni potom nisu reagovali na sistemsko upozorenje. 
 
Ovo je jedan o 743 slučaja pogrešnih uplata većih zarada u službama Severne Teritorije od jula 2017. do januara 2018. godine. Do kraja januara još nije bilo vraćeno 767.000 dolara.
  • Kać

    29.08.2018 10:46
    za Baraboga
    Tako se ponasaju i nasi poreznici, pa zasto ne bi i drugi.
  • Baraboga

    29.08.2018 06:22
    Ja nisam siguran da li bih vratio tako dobijen novac ali mislim da ne bih. Nisam ga ja sam sebi uplatio, nisam ga ukrao, a od onog trenutka kad mi legne na racun to je moj novac. Sto mi ga je neko drugi greskom uplatio, to je njegov problem. Taj neko neka banci nadoknadi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.