VIDEO: Maraton tokom kojeg učesnici degustiraju vino, sir i sladoled

Ako se vaša ideja triatlona sastoji od zalogajčića, predjela i uparivanja vina, postoji maraton u Francuskoj koji bi vas mogao zaintrigirati.
VIDEO: Maraton tokom kojeg učesnici degustiraju vino, sir i sladoled
Foto: Pixabay
Jednom godišnje, točnije u septembru, održava se Marathon du Médoc u francuskom gradu Bordo. Reč je o maratonu dugom 42 kilometra koji je posebno zanimljiv jer učesnici na putu do cilja moraju da degustiraju 23 vrste vina. Postoji i najmanje jedna pauza za ručak.
 
Ruta ovog maratona prolazi kroz vinograde, a učesnicima je dozvoljeno da usput degustiraju sir, sladoled i školjke. 
 
Svaki učesnik pre trke mora dostaviti medicinsku dokumentaciju kojom dokazuje da je dobrog zdravstvenog stanja, a novinar lista "The Guardian" koji je učestvovao u maratonu kaže kako mnogi trkači usput povraćaju.
 
Maraton traje oko šest i po sati, a uesnici se podstiču da ne žure. Moraju se pojaviti maskirani.
 
Registracija za Marathon du Médoc stoji 90 evra i ograničena je na 8.500 takmičara. Jedina kvalifikacija koju je potrebno zadovoljiti je da ste rođeni pre 9. septembra 1997. 
 
Ove godine trka će se održati 8. septembra, a prijave su već zatvorene.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.