Na Kubi vlada subvencioniše kupovinu kondoma, građani ih koriste za sve i svašta

Kubanci osim za seks kondome koriste u mnogim različitim situacijama, a pre svega zato što su jeftini, prenosi "Economist".
Na Kubi vlada subvencioniše kupovinu kondoma, građani ih koriste za sve i svašta
Foto: Pixabay
Kondome na Kubi koriste čak i deca kao oprugu za praćku, na rođendanskim zabavama i na koncertima upotrebljavaju se kao zamena za balone, a koriste ih i žene za određene frizure.
 
Koriste ih i ribari umesto naduvanih bova, a zanimljvo je da ih koriste i vinari, koji kondomima prekrivaju grla velikih staklenih boca, koje koriste umesto hrastovih buradi.
 
Zanimljivo je da Vlada Kube subvencioniše kupovinu kondoma, a paket od tri komada košta svega deset pezosa, odnosno četiri centa. Vlada subvencionisanjem kupovine kondoma šalje poruku o važnosti seksualnog zdravlja.
 
Na Kubi je osim kondoma teško naći neka druga kontracepcijska sredstva, poput pilula, pa se građani uglavnom oslanjaju na upotrebu kondoma.
 
  • Jai

    04.09.2018 21:39
    Mi koji smo u vrhu drzava sa najvise nezeljenih trudnoca i abortusa, ne bi bilo lose da primenimo isti praksu. Mlađe nezaposlene generacije nemaju baš para da kupuju kondome po ovakvim cenama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti