Nema državljanstva za one koji odbiju da se rukuju

Danska ministarka zadužena za integraciju stranaca Inger Stojberg izjavila je da će vlada te skandinavske zemlje predložiti zakon prema kojem će jedan od uslova za dobijanje danskog državljanstva biti i da budući državljanin ne odbija da se rukuje prilikom pozdrava.
Nema državljanstva za one koji odbiju da se rukuju
Foto: Pixabay
Kako prenose danski mediji, ona je precizirala da će se to zvanično utvrđivati na prigodnoj ceremoniji u opštini stanovanja svakog pojedinačnog kandidata, na kojoj će obavezan deo biti rukovanje kandidata s predstavnicima opštine. 
 
"Rukovanje je način na koji mi pozdravljamo jedni druge u Danskoj i pokazujemo poštovanje jedni prema drugima u ovoj zemlji. Zato je to prirodni deo jedne ceremonije te vrste", rekla je Stojbergova, dodajući da tim činom kandidat pokazuje da je "prihvatio dansko društvo i danske vrednosti".
  • Dragan

    04.09.2018 10:25
    Još samo malo...
    U srcu Evrope na Balkanu se stvara nova Džamahirija, po svoj prilici očišćena od hrišćanskog sveta. Nešto ređi su u zapadnoj Evropi ali polako napreduju, uskoro burke, nikabi i hidžabi za sve žene....Ameriko veliko hvala!
  • Pedja

    03.09.2018 10:56
    Ovo je samo mala indikacija haosa savremenog sveta-jedni su na visokom nivou robotike,ekonomije.ekologije i ljudskih prava,a neki,posebno muslimanski svet,nazalost,gotovo na nivou luka i strele ,sto mora stvoriti probleme u komunikaciji.U svakom slucaju,moras postovati kucu domacina.
  • Jadranka

    03.09.2018 08:40
    nismo
    Svi za Evropu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.