Uskoro prvi porođaj u svemiru, traže se dobrovoljci

Naučnici veruju da bi porođaj u svemiru mogao postati realnost već za šest godina, koliko god to ličilo na naučnu fantastiku, pišu britanski mediji.
Uskoro prvi porođaj u svemiru, traže se dobrovoljci
Foto: Pixabay
Kompanija "SpaceLife origin" sa sedištem u Holandiji objavila je, naime, da planira da se prva beba rodi u svemiru 2024. godine i da za to traži volontere, piše britanski "Dejli mejl".
 
Portparol firme rekao je da bi tokom misije koja će trajati između 24 i 36 sati, u svemir bili poslati trudnica i dobro obučen i visokokvalitetan medicinski tim.
 
Pažljivo pripremljen i nadziran proces predvideće sve potencijalne rizike za majku i dete, po ugledu na standarde kakvi postoje na Zemlji, objasnio je portparol kompanije.
 
Cilj ovog plana je da pripremi teren za ljudsku kolonizaciju svemira time što bi se omogućilo da se ljudska vrsta reprodukuje na drugim planetama.
  • Frankenštajn

    27.10.2018 21:45
    @Terješkova
    Gospođo, nikad ne recite nikad. Možda Vas uskoro kloniraju ;)
  • Terješkova

    27.10.2018 18:47
    Steta sto sam zašla u godine...




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.