Uskoro uređenje kulturnih stanica na Podbari, Novom naselju i drugim lokacijama

Za rekonstrukciju Kulturne stanice 1 na Podbari, odnosno "Svilari", iz budžeta grada biće izdvojeno skoro 40 miliona dinara bez PDV-a.

Ovi radovi na objektu na uglu ulica Almaške i Pavla Stamatovića, podrazumevaju rušenje postojećeg objekta i izgradnju novog jednospratnog. Posao su na tenderu Uprave za imovinu dobile firme "Best izgradnja" i "Struja", jer su za oko dva miliona dinara imale nižu cenu od drugog ponuđača preduzeća "Gak".

Prostor Kulturne stanice 1 se uređuje u sklopu priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.  

Ovo će biti prvi veći radovi kada je u pitanju uređenje Kulturnih stanica u Novom Sadu i prigradskim naseljima, a Uprava za imovinu je upravo završila i tender za izbor projektanta za rekonstrukciju kako Svilare, tako i Kulturne stanice 2 na Klisi, Stanice 3 u Kineskoj četvrti i Stanice 4 na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna.

Ovaj posao, vredan 4,7 miliona dinara bez PDV-a je pripao grupi koju čine novosadska preduzeća "Studio K", "Griffatong", "Institut za bezbednost i humanizaciju rada" i "Fitiš-ju" iz Subotice. Oni će projektovati rušenje objekta i parterno uređenje u Svilari, zatim rušenje sadašnje mesne zajednice i Kluba penzionera u Kaću koji će postati Kulturna stanica 2 u vidu prizemnog objekta od 750 kvadrata sa istim sadržajem kao i pre, plus prostorom za potrebe kulture.

Isti konzorcijum projektovaće i rekonstrukciju prizemnog objekta broj 7 u sklopu Kineske četvrti koji će biti Kulturna stanica 3 i Omladinski centar. Ukoliko se ispostavi da postojeći objekat nije stabilan, biće srušen i sagradiće se na istom mestu jednospratnica od 730 kvadrata.

Za Kulturnu stanicu 4, koja se planira na Novom naselju, biće projektovan objekat za kulturu visine dva sprata i poslovni centar do četiri sprata sa okolnim zelenim površinama i parkinzima, sve ukupno oko 7.000 kvadrata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021