Evropski komesar: Novi Sad zaslužuje titulu Evropske prestonice kulture

Evropski komesar za prosvetu, kulturu omladinu i sport, mađarski političar Tibor Navračič izjavio je danas u Novom Sadu da titula Evropske prestonice kulture 2021. godine data tom gradu, otvara brojna druga vrata.
"To što će Novi Sad 2021. godine biti Evropska prestonica kulture je značajno kako za Srbiju, tako i za građane Evropske unije, zato što će Novom Sadu omogućiti da makar te godine bude deo EU i da uspešno obeleži sve vrednosti koje Unija sama po sebi obeležava", rekao je Navračić.
 
On je kazao da su vlasti na svim nivoima, kao i tim Fondacije Novi Sad 2021, "spremno stali iza ovog velikog projekta".
 
"Ubedili su me da su uradili, ali da i dalje rade sve što je u njihovoj moći kako bi taj projekat sproveli do kraja na najbolji način. Nadam se da ću i ja kao građanin Mađarske, zemlje suseda, imati priliku da uživam u programima 2021. godine koja će biti spektakularna kako za Novi Sad i Srbiju, tako i za EU", kazao je Navračič.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je titula Evropske prestonice kulture velika šansa za razvoj Novog Sada.
 
"Ponosan sam i zadovoljan zbog ocene Tibora Navračiča. Nama Novosađanima je nekada potrebno da nam neko sa strane kaže kako stvari stoje. Isto tako nama, građanima Srbije, potrebno je da nam neko izvan zemlje kaže da stvari idu u dobrom pravcu, da bismo mi to bolje sagledali", kazao je Vučević.
  • miki

    02.10.2018 07:32
    kako da ne
    Unstavaju se svi sportski tereni, a postojeci popadaju,. Parkovi nam propadaju, jos malo pa nece se moci ni setati od rupa i izbocina. Ne volim bg ali pogledajte kako su sredili parkove ( pionirski,tas, vukov spomenik) kod nas to nije ni u planu. Samo da se rusi i zida ako je moguce sto vise zgrada i blize jedna drugoj, da gledam sta komsija radi. Uradite nesto da vas pamte te po tome.
  • Djole X

    01.10.2018 22:48
    Aj videcemo. Zvuci sazaljivo , makar te godine. Bem ti ujedinjenje ! Gde bi nam dans bio kraj da se nismo ujedinili i pripojili .Nevolem 1918.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021