FOTO: Devojčicu udario automobil na pešačkom prelazu na Detelinari

Desetogodišnju devojčicu oborio je automobil na Detelinari oko 13.30 časova, saznaje 021.

Na nju je na pešačkom prelazu naleteo vozač automobila marke Reno, prenose NS Ulice.

Kako za 021 kaže Mirjana Bursać iz Hitne pomoći, devojčica je zadobila povrede glave i ortopedske povrede noge i kuka.

Nju je lekarska ekipa, nakon intervencije, prevezla na Dečiju hirurgiju. 

Autor: 021.rs

Foto: NSUlice

  • Valhalla

    24.04.2016 11:39
    @Marija Samo jedno pitanje. Da li vi i ostali biciklisti znate da po zakonu morate da siđete s bicikla i da ga pregurate preko pešačkog prelaza, odnosno semafora? Svi ljudi, pa i deca su različiti. Ja sam i vozač i pešak Kao vozač imam dovoljno iskustva da znam na čega treba da obratim pažnju na putu i da posebnu pažnju obratim npr kod škola, na autobuskim stanicama kad izlaze putnici itd, itd. A kao pešak sam naučen da pre nego što krenem da prelazim ulicu dva puta proverim da li ide auto, pa tek onda da prelazim, čak i na semaforu kad je zeleno okrećem se i gledam da li ide auto. A današnjoj deci većina roditelja, čast izuzecima, samo kaže kako oni imaju prednost na pešačkom i da vozač mora da stane. A da ne pričam o deci s mobilnim telefonima i slušalicama u ušima gde je koncentracija na mnogo nižem nivou. Biciklisti se zaleću na pešačkim prelazima kao da voze po svom dvorištu. A pametnjakovići koji zamišljaju da je na svakoj raskrsnici pešački prelaz, iako nije nacrtan, su već druga priča. A naravno voleo bih i da konačno kamere po ulicama imaju neku svrhu i da počne kažnjavanje vozača za pešačke prelaze, prolaz na žuto/crveno...
  • sa strane posmatrac

    22.04.2016 11:23
    Boki, ja se bas i secam kako je bilo kada sam bio mali. Ne da sam pazio, nego sam vec sa 6 godina citao sve moguce saobracajne casopise i uvek me je nerviralo sto su decu u tim casopisima tretirali kao retardiranu (znas ono uobicajeno: "vozaci, pazite, deca ne znaju sta rade, u igri ce potrcati za loptom pod auto" i slicno). E onda sam ja, namerno, da bih pokazao vozacima kako sam ja pametno dete i kako nisam kao sva deca, ekstremno pazio na sva moguca pravila u saobracaju i sam saobracaj u celini. Do 15-te nisam presao prelaz na crveno svetlo, a o prelasku ulice van prelaza da i ne govorim. Dan-danas kao pesak zurim preko prelaza da ne bih nervirao vozace da me cekaju. Kao vozac stajem pesacima uvek (osim kada mi kao jeleni ne istrce pred kola). Ne znam, ja sam valjda imao tesko detinjstvo ;)
  • Terješkova

    22.04.2016 08:38
    Joj, zna li se kako je devojčica? Kako je vozač?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika