Tomašević žrtva neraščišćenih odnosa u novosadskom podzemlju

Policija još traga za nepoznatim napadačem koji je u subotu oko 22 časa ispalio oko 15 metaka u Božidara Tomaševića (35) iz Bara, koji je živeo u Novom Sadu.

Inspektori barske kriminalističke policije veruju da je likvidacija naručena izvan Crne Gore i sumnjaju na nerašćišćene račune u novosadskom podzemlju.

"Na osnovu dostupnih podataka, može se reći da ubistvo nema veze sa Barom, već da se radi o svođenju neraščišćenih računa u srpskom kriminalnom miljeu, vrlo moguće i sa dodirnim tačkama sa ratom srpskih narkoklanova", kazao je "Vijestima" izvor iz istrage. On dodaje da u ovakvim slučajevima, kao po pravilu, likvidaciju izvodi jedan napadač.

Tomašević je ubijen u svom automobilu na parkingu udaljenom nepunih 100 metara od policijske stanice u centru Bara, samo nekoliko dana pošto je sa porodicom došao iz Novog Sada na primorje. Ubica je pobegao sa lica mesta, a njegovo bekstvo olakšalo je to što je parking na kom je došlo do ubistva neosvetljen. Ipak, na obližnjim objektima postoje video kamere s kojih su istražitelji uzeli snimke.

Inspektori još ne znaju da li je ubica imao logističku podršku za bekstvo.

U evidenciju barske policije Tomašević je ušao krajem prošlog veka, još kao stariji maloletnik, a tada je bio vođen kao član kriminalne grupe okupljene oko svog sugrađanina Dragoslava Ivanovića. Ova grupa, svojevremeno zabeležena u "Beloj knjizi" SOCTA kao jedan od šest barskih kriminalnih klanova, u međuvremenu je izgubila i na snazi i na funkcionalnosti u kriminalnom miljeu.

Podsetimo, pre samo dva meseca Novi Sad su uzdrmali obračuni crnogorskih kriminalnih klanova u kojima je više osoba ranjeno, a jedna je ubijena.

  • Dragan Markovic

    10.08.2016 06:52
    Detelinara
    U Nasoj ulici imali smo dva brata nasilnika koja su radila sto su htela ili su barem mislili da mogu da se izivljavaju maltretiraju psuju vredjaju tuku uvek slabije od sebe naravno provociraju i njihov teca zaposlen u Policiji redovno je sve prijave komsija i napade koje su izvodili zataskavao i kako je jedan pre napisao cepao. I deca se rzabahatila zamislite vi to imamo tecu cajota nemoze nam niko nista.
    Naletili su pre dve godine na komsiju napali ga sa ledja ko najvece kukavice i naravno pobegli kad je dosla policija. Decko je sredio da imamo cisto u ulici godinama podzemne kontejnere sredjivao i uspio. Naravno ovoj dvojici nasilnika nije ama nista stalo do ekologije ili kanti nego do nasilja da se pokazu na nekom novom ko se doselio. I ups naletise na minu.
    Tip ih je sve prijavio na Policiji Detelinara i vidi vraga napad na stranca korumpirani Policajac koji je zavrsio kurs na klisi doselio se iz Bosanske Krupe zivi u Vrbasu ne prijavi teske telesne povrede tuzilastvu jer je opet teca pokusao da zataska. Ali ovaj put zao nije mogao: sve je internoj MUP Beograd prijavljeno dosla kontrola izbacila nacelnika stanice i ovaj mali Bosancic dobio je lekciju. Na sudu imaju Policajac krivicnu prijavu i ova dvojica po dvije i odstete. I nastavlja se jer njih sve ceka jos lekcija koju su zasluzili zbog svih koje su maltretirali zadnjih 20 godina i vise u nasoj ulici. I onda se pitamo gde ovo vodi ako sud svoje ne odradi sta moramo mi? Ma ne ima boga kazu sve se vraca sve se placa.
  • jo

    08.08.2016 18:17
    Suština
    Ličan@ Izvini za brigadu ako te pogodilo ali možeš koju god hoćeš da napišem ali suština je ista.Pedeset godina slušam kako nema lepše vode,šume,prirode,hrane čega god hoćeš no u zavičaju a ipak ste svi došli ovamo u memlu,ravnicu,prljavštinu,blato itd.itd. da se snalazite.Retko ko je otišao da se snalazi u Paraćin(u srce majke Srbije) no svi za BG i NS.I decenijama jedni druge dobro " snalazite " .Ja sam ovde rodjen i živim 50 godina a nemam nijednog direktora lekara ili pandura za " snalaženje " a sve zbog vaspitanja da se ne " snalazim " nego da poštujem red i zakon.Tako je i ovaj pokojni imao nekog tečinog teče teču koji mu je uredno cepao prijave i prekršaje sve dok ga ne nadjoše na parkingu
  • Shimmy

    08.08.2016 17:55
    Naslov
    U naslovu pise "zrtva". Moglo bi se reci da je napad na tog coveka rezultat, ili posledica, ili sta vec, ali to da je taj covek zrtva, to vec malo teze...

    Evo zasto ja nisam zrtva podzemlja? Zrtva podzemlja je nevina osoba koja nikad nikakve veze nije imala sa njima, ali eto pogodjena je nekim njihovim losim delovanjem.

    Za pomenutog "gospodina" ne bi rekao da je zrtva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika