Potraga za napadačima, krivična prijava protiv ranjenog vođe G3

Novosadska policija nastavila je jutros intenzivnu potragu za napadačima koji su u sredu uveče na Grbavici ranili Dragana Jovanovića zvanog Gidra (26), saznaje 021.rs.

Policija je tokom noći jedno vreme držala pod blokadom i izlaze iz grada, ali za sada nema informacija gde je nestao BMW u kojem su bili napadači, koji su, kako se sumnja, najverovatnije iz kalašnjikova pucali na Jovanovića dok je izlazio iz svog automobila "reno megan" u ulici Miše Dimitrijevića kod broja 42.

Kako je za 021.rs potvrđeno, Jovanović je zadobio više povreda u predelu ramena, ruke i nogu, ali se nalazi van životne opasnosti u Kliničkom centru Vojvodine.

U policiji je za 021.rs nezvanično potvrđeno i da će protiv Jovanovića biti podnete krivične prijave zbog posedovanja narkotika i neovlašćenog držanja oružja. Naime, policija je nakon pucnjave pretresla i stan napadnutog i tamo pronašla kokain i municiju, zbog čega će biti podnete prijave protiv Jovanovića.

Napadnuti mladić je od ranije poznat policiji po nizu krivičnih dela, a važi za jednog od vođa navijačke grupe "G3" fudbalskog kluba "Vojvodina". Ovo je već stara floskula da se kriminalci i dileri imenju kao "navijači", a u stvari i kada jesu na stadionu predstavljaju samo manji deo publike, prvenstveno one mlađe i po pravilu u svakom srpskom klubu imaju podršku Uprave kluba.

Njemu je ovo inače drugo ranjavanje u ovoj godini, jer je polovinom juna zadobio prostrelnu ranu u nozi u kafiću na Štrandu. Jovanović je tada policiji ispričao da se sam ranio dok je sedeo u kafiću.

On je proteklih godina dobio veći broj krivičnih prijava, između ostalog na Sajmištu 2008. hicem iz pištolja ranio je u nogu radnika obezbeđenja diskoteke "Akvarijus", 2009. godine je pucao u noge Futožaninu Petru Jovičiću, u klasičnoj sačekuši ispred njegove kuće, a iste godine je u autobusu punom putnika na liniji broj 7 ranio jednu osobu. Takođe je privođen zbog ranjavanja Dragana Kaćanskog u kafani "Bircuz" u Ulici Laze Telečkog.

Policija je protiv njega podnela 36 prijava, od čega zbog narkotika, seksualnih delikata, oružja, napada na policajce, krađa, izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, nanošenja teških telesnih povreda, iznude, prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti i držanja u zatočeništvu. Jovanović je do sada osuđivan pet puta i to dva puta na kaznu zatvora, dva puta uslovno, dok je jednom presudom dobio novčanu kaznu i godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama.Na osnovu kršenja javnog reda i mira kažnjen je takođe pet puta.

  • TISINA

    11.09.2016 01:24
    U SUDNICI
    Ne mlatite vise internet mangupi!
  • 2+2=gudra

    10.09.2016 20:46
    Cim se rokaju, znaci raja ima para za drogu.
  • ima leka

    10.09.2016 00:37
    Ma samo zakon kao na Filipunima ukazom predsednika dozvoljeno je likvidirati narko dilera ocistili bi grad za mesec dana. A korumpirane policajce i sudije vesati javno kod Miletica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika