Podignuta optužnica protiv Novosađanke, članice auto-mafije

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv desetoro okrivljenih da su falisifkovali dokumentaciju za automobile kradene u inostranstvu, carinili ih i potom prodavali.

Optužnicom su obuhvaćeni Tatjana Mioković iz Novog Sada, koja je važila za prijatelja mnogih zvezda sa estrade. Među optuženima su još Tatjanin partner - Zoran Janković zvani Kum, Mario Bakalić, Milan Jarić, Goran Lovrić, Boško Tarajić, Zoltan Molnar, Ivan Ćirić, Mladen Miščević i Branislava Božović, javlja Tanjug.

Tatjana i njen nevenčani muž uhapšeni su 2015. godine u velikoj međunarodnoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije zbog sumnje da su se kao pripadnici organizovane, međunarodne kriminalne grupe bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i falsifikovanjem kompletne dokumentacije.

Uhapšeno je ukupno 29 osoba, od toga u Srbiji deset. U Srbiji je pronađeno ukupno 29 skupocenih vozila koja su potom oduzeta od prevarenih kupaca. Kola su otkrivena u skrivenim garažama i radionicama, a za devet vozila je tada utvrđeno da imaju lažne papire i prekucane šasije.

  • Dusan Markovic

    27.09.2016 15:10
    A di su prezimena Mirovic, Bozunovic, Radic ?
  • Bato

    27.09.2016 08:46
    Samo ostro
    Ostro ove osuditi,mnogo toga je poslednjih decenija SUD tolerisao,mora se sa tom praksom prekinuti i saseci ovakve grupe.Mnogi rade decenijama da kupe auto a onda na scenu stupaju lopine.
    Poznato je da mnogi dobri automobili u gradu i na Kamenjaru poticu od ove grupe i jos nekih pojedinaca koji imaju firme i u Nemackoj. Ogromne pare se ovde vrte a drzava kontrolise racune od kafe i kifli. Hitno oformiti grupu za kontrolu ugovora o prodaji vozila i registracionih kartona,muljanja su neverovatnih razmera a dokazi su u Dosije kartonima.
  • Maca

    27.09.2016 08:36
    nemar
    Kako je moguce da clanovi ove grupe,neometano odlaze u inostranstvo i poseduju pasose.
    Dali je SUD nekome majka a nekome maceha,ne bi smelo da je tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika