Muškarac stao pred kamion na autoputu, u udesu poginula i dva dečaka

Tri osobe su poginule, među njima i dečaci starosti osam i pet godina, a dve su teško povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 1.30 časova na autoputu kod Novog Sada, saznaje 021.rs.
Do nesreće je došlo kada je kamion makedonskih registracija oborio pešaka koji je stao ispred njega. U nameri da izbegne telo pešaka, vozač "mercedesa" austrijskih registarskih oznaka udario je najpre u ogradu, a zatim u zaustavljeni kamion, saopštila je novosadska policija.
  
Osim, za sada neidentifikovanog pešaka, poginulo je dvoje dece iz "mercedesa", dok su povređeni vozač i suvozač u tim kolima. Poginula deca i vozač "mercedesa" su državljani Austrije, dok je četvrti putnik u automobilu sa područja Kosova i Metohije. Kamionom je upravljao makedonski državljanin N.D. (52).
 
Prema rečima Mirjane Bursać iz Hitne pomoći, tri osobe su preminule na licu mesta.
 
"Nastradala su dvojica dečaka starosti pet i osam godina i 45-ogodišnji muškarac. Povređena su još dva muškarca, u oba slučaja su u pitanju teške telesne povrede. Jedan muškarac srednjih godina je u besvesnom stanju prevezen na reanimaciju u Urgentni centar, dok je drugi bio u stabilnom stanju i on je prevezen na hirurgiju Urgentnog centra", navodi dr Bursać za 021.rs.
 
Kako za 021.rs navode u Kliničkom centru Vojvodine, povređeni su A.D. (38) i P.D. (37). A.D. je zadobio višestruke povrede opasne po život i nalazi se u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra, dok je P.D. takođe zadobio višestruke teške povrede, ali je on stabilnog stanja i nalazi se u poluintenzivnoj jedinici Urgentnog centra.
 
Nesreća se dogodila oko dva kilometra pre ulaska u Novi Sad, iz pravca Subotice, a intervenisale su dve lekarske ekipe, vatrogasci i policija.
 
Javni tužilac i policija obavili su uviđaj, a u toku je rasvetljavanje svih okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće, navodi se u saopštenju.
  • Otac

    26.11.2016 10:35
    @Drum
    Tako je. Generalno kako nas uče je da su vozači uvek krivi i da nisu prilagodili brzinu uslovima puta... Međutim vožnja od 120 na sat nije nimalo neprilagođena autoputu a nije mali broj puta da iskoči pas. A tek kad neko planira da iskoči onda je umeće izbeći!
    Dodatno bi svakoga trebalo još u auto školi učiti i pripremiti kako reagovati na neke tipične iznenadne situacije, da makar psihički budu spremni koliko je moguće (pucanje gume, životinje na putu, pa čak i pešak pred kamion).

    Ono što mi je prvo upalo u oko, koja je to situacija bila da su baš deca poginula? Zar nisu bila u dečijim sedištima vezana?? Ili bar pojasem??
  • saobracaj

    26.11.2016 08:29
    odgovor
    donjuanu
    Ti sto sa stranim tablama luduju kod nas, su najvecim delom "nasi" ljudi ili turci. Od stranaca verovatno luduje onaj koji poznaje nase zakone i sudstvo pa zna da mu nece biti nista bez obzira kako se ponasa.
  • Al vojvodinaida

    25.11.2016 19:52
    Ja da zelim da se ubijem, opasao bih se eksplozivom i otisao u skupstinu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika