Odbijen zahtev za izuzeće sudije u suđenju za ubistvo Vojislava Škrbića

Zahtev branilaca Dušana Buhe (27) i Miloša Buhe (44), optuženih za ubistvo Kaćanina Vojislava Škrbića (40), za izuzeće sudije je odbijen.
Tako će se ponovljeno suđenje nastaviti pred krivičnim većem novosadskog Višeg suda, kojim predsedava sudija Miroljub Novićević.
 
Branioci dvojice Buha, iz Bačkog Dobrog Polja i Stepanovićeva, koji inače nisu u srodstvu, tražili su izuzeće sudije, jer krivično veće nije prihvatilo njihov predlog za kontrolno neuropsihijatrijsko veštačenje Dušana Buhe. Njegov branilac, advokat Nemanja Vasiljević, na ročištu je izjavio da veštačenje tima stručnjaka Kliničkog centra Vojvodine nije urađeno po pravilima struke i da je stručni saradnik, koga su angažovali, ukazao na propuste.
 
Nastavak ponovljenog suđenja, na kome se očekuju završne reči, biće zakazan narednih dana.
 
Podsetimo, Apelacioni sud je sredinom 2016. poništio presudu kojom su Miloš Buha i Dušan Buha osuđeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića, i predmet vratio na ponovno suđenje.
 
Vojislav Škrbić je ubijen u pucnjavi 22. maja 2014. godine oko 21 sat u kafiću "Gondola" kod Dunavskog parka. Po izjavama svedoka, na njega i njegovog prijatelja Todora Tucakova (41) je pucao mladić koji je mirno ušetao u lokal. Dušan Buha predao se 12. juna 2014. godine novosadskoj policiji.
 
Dodajmo još da je na suđenju Dušan Buha priznao ubistvo Škrbića sa kojim je od ranije imao spor.
  • XO

    21.02.2017 08:32
    Predao se 2014.g., a skoro 3 godine kasnije predmet još uvek nije rešen!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika