Novosađanin za ubistvo supruge osuđen na psihijatrijsko lečenje

Novosađanin Aleksandar K. (44) osuđen je na obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog ubistva supruge Daniele Kusturić (43) u stanu na Grbavici 2014. godine.
Prvostepena presuda doneta je 24. oktobra prošle godine u postupku zatvorenom za javnost, a zatim je postala i pravnosnažna, saopšteno je u Višem sudu.
 
Glavni pretres, otvoren u maju pretprošle godine povodom ubistva Daniele Kusturić počinjenog krajem avgusta 2014. godine u stanu na Grbavici, bio je više puta odlagan zbog čekanja na nalaze timova sudskih veštaka neuropsihijatrijske i psihološke struke. Među njima su bili i oni koji su dali oprečne nalaze. Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu izveštačila je da je okrivljeni bio neuračunljiv u trenutku izvršenja dela, dok je tim iz Novog Sada mišljenja da je bio uračunljiv, pa se od samog početka uzimalo u obzir obavezno psihijatrijsko lečenje.
 
Aleksandar K. se teretio da je 28. avgusta 2014. godine ujutro usmrtio suprugu Danielu Kusturić. Policija je zatekla krvav ženski leš u stanu na prvom spratu u Ulici Miše Dimitrijevića nakon što je Danielin suprug javio policiji za "zadesnu smrt", koju nije znao da objasni. Navodno, Aleksandar je pozvao policiju i rekao da je, kada se probudio, ugledao u krevetu pored sebe svoju mrtvu ženu. U sobi gde je pronađeno beživotno telo, pronađena je i satara, a u drugoj prostoriji je bila petogodišnja ćerka bračnog para, koja je takom incidenta spavala.
 
Žrtva i osumnjičeni su rodom iz Crvenke, a u Novom Sadu su živeli poslednjih sedam godina.
  • Lina

    23.02.2017 12:36
    Sio mi ga Djura
    Pozvao policiju i rekao da je suprugu zatekao mrtvu. To bi i retard smislio. Moze uz psihijatrijsko lecenje da dobije i nekog vanrednog Oskara za glumu. Po prici rodjaka i poznanika ovaj covek jeste bio zapusteni (nelecenio) psihicki bolesnik, ali u psihijatrijskoj praksi je poznato da su sindromi tipa "nicega se ne secam" retki cak i kod najtezih bolesnika.
  • Adv

    23.02.2017 09:32
    Iz zatvora se izlazi, iz ustanove nikad.
  • Boki

    23.02.2017 09:21
    Znam par identicnih slucajeva - i onda ih puste napolje posle par godina. I nigde nema lako dostupne informacije niti neko upozorava stanare da im tu zivi ubica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika